Gezinsvakantie

Gezinsvakantie

Vaak hoor je toch wel het vooroordeel, dat Ischgl een fantastische vakantiebestemming is, in zomer en winter, maar niets voor gezinnen met kinderen. Jammer eigenlijk, want net als veel andere vakantiedorpen in Tirol, is ook Ischgl juist een prima bestemming voor een echte gezinsvakantie, waarbij alle gezinsleden een heerlijke en spannende tijd zullen beleven.

Daarbij ligt het er natuurlijk wel aan, waarvan de gezinsleden houden, c.q. wat iedereen graag doet.

Maar, hoe oud je ook bent, of hou jong, in het dorpje Ischgl, en in de bergen rondom Ischgl valt voor iedereen enorm veel te ontdekken, en daarbij maakt het niet eens veel uit of het zomer is, of winter.

Gezinsvakantie in de winter

Het vooroordeel dat Ischgl niets is voor een gezinsvakantie, dat hoor je voornamelijk met betrekking tot de wintersport. Ischgl zou immers een echte feestbestemming zijn, voor jongeren.

Ja, veel jongeren komen hier in de winter feesten. Maar juist in de winter, en vanzelfsprekend ook in de zomermaanden, wordt er juist alles aan gedaan, om ook kinderen het helemaal naar de zin te maken. Met een speciaal kinderprogramma, met speciaal skiles voor de kleintjes, en speciale evenementen.

En dus zullen alle gezinsleden zich uitstekend vermaken op de pisten, en daarbuiten.

Ischgl staat dan ook bij gezinnen juist bekend als een ideale bestemming voor een onvervalste gezinsvakantie. Tijdens de wintersport, maar ook in de zomermaanden.

Want ook dan zijn er speciale evenementen en activiteiten voor kinderen en jonge volwassenen, zoals speciale wandelingen, en speciale evenementen.

In Ischgl is het namelijk uitermate belangrijk dat iedereen zich vermaakt, van groot tot klein.

Voorbeelden zijn onder andere de Erlebniswanderweg Idalp, met twee spectaculaire hangbruggen. Uitdaging dus voor groot en klein. Of de waterspeeltuin Sandli, wat natuurlijk bij mooi weer echt ideaal is voor grote en kleine kinderen, want spelen met water is altijd leuk.

Spelen met water kan overigens ook in Erlebnispark Vider Truja, maar dan meer in de natuur, en op een natuurlijke manier.

Slechts een paar voorbeeldjes die laten zien, hoe leuk en sfeervol een gezinsvakantie kan zijn in Ischgl.