Funparks

Funparks

Ischgl staat bekend als één van de allerbeste bestemmingen voor skiërs, met afdalingen in alle moeilijkheidsgraden, en ook tal van andere wintersporten die overal mogelijk zijn. Samen met het Zwitserse Samnaun ligt rond Ischgl een fantastisch wintersportparadijs, dat natuurlijk ook voor boarders en freestylers het nodige te bieden heeft.

Twee snowparks liggen in de Silvretta Arena, dus bij Ischgl en Samnaun.

In Ischgl het Playstation Vita Ischgl Snowpark, zeg maar gerust het allergrootste el dorado voor freestylers in de Alpen, en een minstens net zo mooi snowpark in Samnaun, het Obstacle Freestyle Board Park.

Het beste Funpark

Het Ischgl Snowpark is zonder twijfel één van de allerbeste funparks in de Alpen, en wordt wel gezien als het langste snowpark in de Alpen, voor boarders en freeskiërs, in twee gedeelten, het bovenste gedeelte Velill, en het onderste Idalp.

Het snowpark heeft 3 zones.

  • Kingsize Park, waar pros van over de gehele wereld hun kunsten laten zien.
  • Public Park, waar iedereen de vele kickers, ramps en rails onder de knie kan proberen te krijgen.
  • Beginners Park, het gedeelte voor iedereen die ook eens wat wil proberen.

Al met al is het Ischgl Snowpark een perfect funpark, dat ontsloten wordt door verschillende liften, en dat verschillende elementen kan bieden.

Of je nu eens wilt ruiken aan de mogelijkheden van het boarden of freestylen, of simpelweg niet kunt wachten om je kunsten aan andere boarders te laten zien, het funpark in Ischgl is één van de mooiste plekjes in de wijde omgeving, met zoveel elementen, dat je ook daadwerkelijk alle kunstjes kunt laten zien.

Samnaun ’s Obstacle Freestyle Board Park is het antwoord van de Zwitsers op het perfecte snowpark in Ischgl, en bevindt zich ten westen van de Alp Trider Eck-lift, een echt hindernispark, waarbij op het gehele terrein allerlei hindernissen zijn ingebouwd, zoals onder andere geprepareerde vaten.