Bergsport

Bergsport

Ischgl staat niet alleen bekend als een paradijs voor wintersporters, maar ook als een paradijs voor liefhebbers en beoefenaars van bergsport. En dan bedoelen we bergsport in de ruimste zin van het woord, van wandelen tot paragliding, van rafting tot mountainbiken.

Het grote voordeel dat Ischgl heeft, in vergelijking met andere vakantiedorpen, is natuurlijk de ideale ligging.

Je kunt hier met bergsport beginnen, net even buiten de voordeur. Doordat veel liften ook een zomerdienst hebben, kan je bovendien makkelijk boven in de bergen komen, om te wandelen of te mountainbiken.

En dan zijn er ook nog eens heel veel verschillende routes mogelijk voor wandelaars, fietsers en mountainbikers, variƫrende van makkelijke routes voor gezinnen met kinderen, tot aan aansprekende en uitdagende routes door en over het hooggebergte.

De ultieme bergsport

En de hoeveelheid wandelwegen, en routes voor mountainbikers is ook dusdanig groot, dat je ook iedere dag een andere route kunt ontdekken, en een ander gedeelte van het Paznauntal of de regio rond Ischgl kunt bekijken.

Daarbij komt nog dat je met de Silvretta Card All Inclusive allerlei kortingen krijgt, onder andere bij de liften.

Overigens, ook erg goed geregeld als je rond Ischgl aan het wandelen bent, of aan het mountainbiken bent, zijn de vele hutten waar je kunt uitrusten, en wat kunt drinken of eten. Een ander voordeel, de speciale wandelbus, die je kunt vergelijken met de skibus in de wintermaanden, en waarmee je makkelijk door het Paznauntal kunt wandelen.

Goed, Ischgl is dus een paradijs voor wandelen en mountainbiken. Maar er zijn vanzelfsprekend tal van andere bergsporten mogelijk.

Eigenlijk kan je rustig stellen dat je het zo gek niet kunt bedenken of het is wel ergens mogelijk rond Ischgl, want dit is een paradijs voor iedereen die de zomervakantie op een actieve manier wil doorbrengen, en wil genieten van de bergzomer, zoals die alleen in het Paznauntal is.