Wintersport Ischgl

Wintersport

Ischgl is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste wintersportbestemmingen in het gehele alpengebied, en dat is helemaal niet zo vreemd, want Ischgl is een ontzettend spannend skidorp, met fantastische mogelijkheden voor de aprés ski, een uitermate goed nachtleven, en ruim 200 kilometer erg goed geprepareerde pisten, met een enorm hoge sneeuwzekerheid.

Ischgl is van oorsprong zo’n typisch traditioneel Tiroler dorpje, met leuke en gezellige straatjes en steegjes, natuurlijk met in het midden de kerk op een heuvel. En dat ook nog eens zo ongeveer in het midden van het prachtige Paznauntal.

Maar let wel, en dat geeft al aan hoe groot de mogelijkheden in Ischgl zijn om van een fantastische wintersport te kunnen genieten, dit dorpje wordt wel het “Ibiza van de Alpen” genoemd.

Dat heeft natuurlijk enerzijds te maken met de erg goede wintersportmogelijkheden, maar aan de andere kant ook, en daar moet je wel tegen kunnen in de vakantie, de vele feestende Duitse en Nederlandse jongeren, waardoor het ’s avonds en ’s nachts best wel eens een beetje luidruchtig kan zijn.

Wintersport Ischgl

Dat is ook hoe wij Ischgl kennen, een skidorp waar je naast skién ook kunt feesten. Wat je bijvoorbeeld al kunt zien aan de vele trendy skibars en skihutten, net als de goede discotheken en nachtclubs.

Een schril contrast dus met de vakantie in een traditioneel Tiroler dorpje.

Overigens, wil je toch genieten van zo’n traditioneel dorpje, terwijl je toch ook kunt genieten van de fantastische wintersportmogelijkheden op de afdalingen bij Ischgl, kan je ook een vakantie boeken in één van de omliggende dorpjes, zoals Tösens, Galtür en ga zo maar door.

Vaak ook een stuk goedkoper dan Ischgl zelf, rustiger, en de pisten en faciliteiten in Ischgl zijn zowel met openbaar vervoer, als met eigen auto, snel en makkelijk bereikbaar.

En als je best wel wat meer geld wilt uitgeven om midden in het feest te kunnen slapen, Ischgl heeft enorm veel goed en gastvrije hotels en dergelijke, waar je zonder twijfel een perfecte vakantie zult doorbrengen.

Overigens heeft Ischgl voor de wintersport natuurlijk nog veel meer te bieden dan het goede nachtleven en de prachtige pisten, die overigens werkelijk haast haar evenbeeld nergens anders kunnen vinden.

Ischgl staat bijvoorbeeld ook bekend om de fantastische evenementen in de zomer, en vooral in de wintermaanden.

Zo vinden op de pisten drie keer per winter de zogenoemde Top of te Mountain concerten plaats, met artiesten van absoluut top niveau, en zijn er regelmatig grote en kleine evenementen, zoals bijvoorbeeld Formen in Weiss, waarbij internationale kunstenaars kunstvoorwerpen maken, uit sneeuw en ijs.

En natuurlijk vinden ook kleinere evenementen tijdens het winterseizoen plaats, maar minstens net zo leuk, zoals de wekenlijkse, en fraai verlichte skishow.