Top Events

Top Events

Ischgl is niet zomaar een fantastsiche vakantiebestemming in de zomermaanden, of voor de wintersport.

Wat je soms wel als nadeel kunt ervaren aan sommige vakantiedorpjes in Tirol en Oostenrijk, is dat er weliswaar veel te doen valt op het gebied van de verschillende wintersporten, of juist in de zomer de verschillende bergsporten, maar dat er daarnaast zo weinig valt te doen.

Dat is in Ischgl en omgeving compleet anders.

Er zijn slechts weinig vakantiebestemmingen in Tirol die namelijk zoveel aansprakende evenementen te bieden hebben, dan Ischgl heeft.

De beste Top Events

Om maar een voorbeeldje te noemen, die fantastische Top of the Mountain Concerten, ter openeing en ter afsluiting van het winterseizoen, en met Pasen.

Niet zomaar concerten met de lokale kapel, zoals je vaak in andere dorpen kunt beleven. Nee, concerten, die overigens gratis toiegankelijk zijn mits je een geldige skipas hebt, en plaatsvinden op de piste, maar dan wel met artiesten van wereldnaam.

Zo waren hier bijvoorbeeld in het verleden Pink, Tina Turner en Robbie Williams, om maar een paar artiesten te noemen. Absolute wereldsterren dus.

Dat is ook de reden voor veel wintersporters, om juist aan het begin of het einde van het wintersportseizoen naar Ischgl te gaan voor de wintersport. Een unieke kans om eens een keer zo’n wereldster te gaan bekijken.

Andere grote evenementen zijn onder andere:

  • Formen in Weiss, waarbij internationale kunstenaars kunst maken uit sneeuw en ijs.
  • Ischgl Cart Trophy, eind juni, waarbij het dorpje zich omtoverd in het Monte Carlo van de Kartsport.
  • De Ischgl Ironbike, eind juni, een jaarlijks terugkerende mountainbikewedstrijd.

En dat is natuurlijk een echt summiere lijst van alle top events die Ischgl te bieden heeft.

De reden dat we dit zo summier aangeven is heel simpel. Er worden zoveel leuke top events georganiseerd in Ischgl, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de evenementen in de omliggende dorpen als Kappl, Galtür en See, dat het gewoon ondoenlijk is om een complete lijst weer te geven.

Wat we wel kunnen zeggen, Ischgl is ook op het gebied van top events absoluut de top in Oostenrijk en Tirol.

Vanzelfsprekend heeft de plaatselijke VVV, of zoals deze hier genoemd wordt, de TVB, altijd een lijst paraat met aktuele evenementen die plaatsvinden in de periode dat je de vakantie komt doorbrengen in Ischgl.